4 Dimensionale Massage

Wat is de uiting van jouw gewicht

Wat is de uiting van jouw gewicht?

| Geen reacties

Wat is de uiting van jouw gewicht

Afbeelding copyright Hugh Kretschmer

Tien jaar geleden was ik 10 kilo zwaarder. Het was een dikker dat een beetje pafferig was. Ik ben als kind altijd erg dun geweest. Het voelde niet erg natuurlijk. Door een reis in India, waar ik op dat moment een film aan het maken was, besloot ik met een vriendin een week in een ashram te gaan. Zij genoot zo dat ze me elke week overhaalde nog een week te blijven. Terwijl ik anders al veel eerder was weggerend. Ik trok al die mensen in oranje gewaden helemaal niet. En bij dat mantra zingen elke ochtend voelde ik echt plaatsvervangende schaamte. Ik wilde echt niet meedoen met die “onzin”. Mijn lichaam opende zich door al dat ge-yoga. Ik voelde me misselijk, hoofdpijn, alle blokkades stroomden weg uit mijn lijf. En ja, ik begon te voelen hoe goed dit me eigenlijk deed. Ik werd weer dunner en het jaar na het India avontuur kwam ik zelfs weer op mijn natuurlijke gewicht. Alsof er allemaal jassen werden uitgetrokken waarmee ik me jaren had beschermd. Mijn laagje vet was er eentje om niet te hoeven voelen en alles op af te ketsen. Zo kan te dik zijn altijd een diepere laag met zich meedragen, die voor ieder mens weer anders zal zijn. Bij mij hield het me in ieder geval weg van mijn essentie.

Hiermee wil ik niet zeggen dat je dun moet zijn want ik heb ook na de geboorte van mijn dochter ervaren dat ik een anders soort dun werd. Er kwam in die tijd een pijn naar boven van niet willen bestaan. Die zichtbaar werd in het afvallen. Het gaf weer dat er in mij nog een grote leegte voelbaar was. Hoeveel ik ook at, het bleef niet zitten. Er was nog veel spanning die omhoog kwam door de geboorte van mij dochter op het thema helemaal hier te incarneren op aarde. Me veilig voelen en het vertrouwen hebben om helemaal mijn plek in te nemen. Ik voedde mijn dochter, maar hoe moest ik mezelf voeden en de kracht in mezelf toelaten?

Eigenlijk gaat dit verhaal over volte en leegte. In mijn praktijk kom ik dit ook tegen. Je hebt lichaamsdelen waar veel volte zit. Er is veel spanning aanwezig. Je heb ook delen van het lijf waar juist een afwezigheid is. Die voelen leeg. Alsof de persoon zich daaruit heeft teruggetrokken. De spanningsdelen, te veel aan energie zijn vaak makkelijk herkenbaar en ook voor de persoon zelf voelbaar. De lege delen zijn moeilijker te vinden en soms bevinden ze zich ook onder een volte. Net zoals mijn pafferigheid een bescherming was om de leegte en ergens een diep gevoel in mij die het moeilijk vond om echt te aarden en in mijn lijf te zijn te maskeren.

 

Zo gaat het juiste gewicht niet over het voldoen aan een schoonheidsideaal. Maar meer over waar het gewicht een uiting is van jezelf, of dat het iets weergeeft van beschermingspatronen. Geeft het aan dat er een deel van jezelf is wat je nog moeilijk vindt te voelen. Voelt het opgeblazen? Of is er een ingevallenheid? Voel je je lekker in je lijf? Neemt je lijf de ruimte in die je zelf niet durft in te nemen? Of ben je te dun omdat je je liever niet verbindt met het aardse bestaan? Misschien voelt dit ook wel verschillend bij verschillende delen van je lijf. Zo zijn er vast nog vele varianten die ik hier niet benoem.

 

Belangrijk is dat je beseft dat jouw gewicht altijd klopt en perfect is. Ben blij dat wat je zelf nog niet kan zien of voelen zichtbaar maakt. Eer je lijf voor hoe het nu is. Van daaruit kan je gaan onderzoeken en is er pas de mogelijkheid dat gewicht kan veranderen naar een meer passend gewicht voor jou. Het gaat er vooral om weer terug contact te gaan maken met je lijf. En dat kan alleen als we niet weer vanuit een plan contact maken met het lijf. Maar erbij zijn zoals het nu is en het daarin kunnen omarmen.

 

Waar ik zeker van overtuigd ben is dat lijnen diëten geen zin hebben als je de onderliggende oorzaak niet onderzoekt. Dat het geen zin heeft om dikker proberen te worden als iets in jouw de opname blokkeert. Het begin ligt in de relatie met jouw lijf. Zelfliefde en zelfwaarde begint met hoe we met ons lichaam omgaan. Dwingen we het, drillen we het, leggen we het onze wil op of nodigen we het uit om samen door het leven te gaan. En laten we het echt toe als onderdeel van ons, als onderdeel van de relatie met de aarde. Het vermogen hoe diep we toe kunnen laten in ons lichaam heeft alles te maken met hoe diep we onszelf kunnen toelaten. Dan kunnen we pas echt voelen wat niet goed voor ons is en de motivatie hebben om ermee te stoppen. Dan kunnen we kracht opbouwen en vitale rondingen hebben. Zo kunnen we de liefde in onszelf toe gaan laten.

 

Ik ben heel benieuwd wat jouw ervaring is met jouw gewicht. Laat het me weten en deel het als je wilt hieronder.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.