4 Dimensionale Massage

over Brechtje Schoofs

“Contact maken via massage vervult mij en maakt me blij. Elk lichaam is weer anders. Ik ben elke keer weer dankbaar om samen een reis te maken door iemand zijn lichaam en me te laten raken door zijn of haar verhaal.”

Brechtje Schoofs is sinds 2005 intensief bezig met bodywork en volgt vanaf 2009 de 4 jarige opleiding aan de 4Dlife academy. Haar massages worden gekenmerkt door subtiliteit, ruimte, zachte kracht, aarding en diepte.

Op haar weg hebben Taoistische meditatie en chi kungs, familieopstelling, haptonomie haar ontwikkeling sterk beïnvloed. Deze innerlijke ontdekkingsreis verrijkte en veranderde haar leven. Zodat er een behoefte ontstond om zich nog meer te verdiepen. Dit heeft haar doen besluiten een opleiding massage en bodywork te gaan volgen en haar eigen praktijk op te zetten.

Het thema contact is een rode draad in haar leven. Met haar eerdere werk als videokunstenaar gebruikte ze lichaamstaal, interview en performance om dit te onderzoeken. Ze stelde steeds de vraag ‘wat verbindt ons en wat maakt een ieder uniek’. Dit thema keert nu terug en dient als inspiratie voor haar massage en lichaamswerk.

Lees meer over mijn visie.