4 Dimensionale Massage

Jaartraining: Alchemie van Leven

Verbinding tussen buik, hart en hoofd maakt belichaamd

Alles groeit vanuit de kern, jij dus ook. In het zaad waar een boom uit groeit zit de essentie van de boom al verscholen. Hebben we de juiste natuurelementen om dit zaadje te laten ontkiemen? Uit te laten groeien tot de volwaardige boom die besloten ligt in de essentie van zijn kern?

Toen jij ontstond in de baarmoeder en je lijf kreeg is de celdeling begonnen op de plek aan de achterkant van je navel in je buik. Vanuit deze levenspoort is je lichaam gaan groeien. En van daaruit zijn het hart en het brein gegroeid- je twee andere kernen. Deze plekken zijn poorten naar verschillende bewustzijnsvelden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Dit zijn de verschillende dimensies waar we in de training door heen reizen. Zodat je jouw totale wezen in kaart gebracht krijgt. Zodat het helder voor je wordt wat er nodig is voor je groei als mens vanuit je natuurlijke essentie. Daarmee krijgt jouw geheel als mens wortels en worden al deze verschillende dimensies verbonden met je levenskern. De verbinding tussen buik, hart en hoofd opnieuw verankerd in het zaadje- de kern maakt dat je vanuit je natuurlijke essentie groeit. Dit maakt je vol-uit goddelijk mens op een belichaamde manier.

Jouw innerlijk landschap tot bloei brengen

Je leert via de vijf elementen jouw natuurlijke bronnen van binnen kennen. Dit zijn de ingrediënten om het zaadje te kunnen laten ontkiemen. Waar heb jij nog ongebruikt potentieel wat niet verbonden is met je levenskern? Je krijgt heel praktische handvaten voor wat jij te doen hebt om je ware natuur te verbinden met je leven. Dit maakt dat er een prachtige weeldigere bloementuin op jouw land (lijf) kan ontstaan. Dit heeft altijd effect op je leven. Als je dit proces tijd en aandacht geeft dan kun je met de tijd de zoete vruchten van leven plukken. Dit maakt vervulder, rijker en vollediger.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat het zaadje geen vruchtbare grond heeft, dan kan het niet ontkiemen. Of dat de kruin en de takken hard groeien en de wortels niet meegroeien. In zo’n situatie valt de boom om. Dit zijn voorbeelden van hoe moderne mensen vergeten hoe belangrijk de basis in jezelf is. Je land (lijf) weer leren kennen en ontdekken wat het nodig heeft. In de alchemie leren we vanuit de Kosmische levenswetten hoe dit werkt. Zo doet de natuur het al biljoenen jaren. En jij bent die natuur.

Leven vanuit de kleur van de ziel

Het kan in ons leven voelen alsof we vast zitten. Er kunnen dan vragen opkomen als: Waarom overkomt me dit elke keer? Waarom loop ik vast in mijn relatie? Hoe kan ik uit dit conflict raken? Waar moet ik naar toe in mijn leven? Hoe komt het dat ik niet tot mijn recht kom? Waarom creëer ik steeds dingen die me niet echt vervullen? Wat is de diepere oorzaak van mijn gezondheidsklachten? In de trainingen kan je de  antwoorden op deze vragen in jezelf gaan vinden. Dat is een diepgaand onderzoek. Het is als het onkruid wieden in je tuin- je haalt weg wat de volledigheid in je groei in de weg staat, zodat je kan gaan leven vanuit de kleur van je ziel. Jouw koning/koningin komt op de troon en al wat je creëert in je leven zal uitgelijnd zijn met wie jij van oorsprong bent.

Via je ego je goddelijkheid leren belichamen

Bij de moderne mens is het ego opgestegen naar het hoofd. Daarmee staan onze angsten aan het roer. Vanuit ons masker proberen we een zelfbeeld neer te zetten, wat eigenlijk een compensatie is. Dat zelfbeeld is niet wie je van nature bent. Je ego vanuit je hoofd weer in je buik laten zakken maakt dat het weer op de juiste plek komt. Er ontstaat veiligheid en vertrouwen. Je goddelijke zelf komt op de troon van je hart en het ego ondersteunt dit vanuit z’n oorspronkelijke kracht. En kan dienstbaar worden aan je levensproject- wat jij hebt te manifesteren in je leven vanuit de ziel.

Review:

Kees Boekschoten, leiderschapstrainer

Voor mij is het unieke aan dit werk dat het niet gaat over verbeteren of ergens vanaf willen. Ook niet in essentie over het “uitpluizen van problemen” maar over het belichamen van het potentieel wat ik ben. En dit door te laten werken in alle aspecten van mijn leven.

Door het directe werk met spirit, mind, ziel en lichaam ervaar ik ook veel werking in mijn leven. Dat krijg ik terug van mijn dierbaren en in werk.

Het is boeiend dat dit werk zich als een soort herinnering ontvouwt, alsof mijn lichaam dit al wist maar ik met mijn persoonlijkheid/ego dat tegenhield op mentaal-emotioneel niveau.

Tamara Klop, docent opleiding HRM

Door dit werk heb ik geleerd om vanuit een diepere laag te leven. Dat maakt dat ik minder als een kip met alleen een kop leef. Ik ben beter in staat te ervaren wat wel en wat niet bij me past. Ik hoef niet meer alles op te lossen, vertoon minder please-gedrag en kan nu beter bij mezelf en bij de ander aanwezig zijn.

Deze jaartraining bevat alle pilaren van de alchemie

 • Alchemie van leven meditaties
 • Levenskracht Ritueel
 • De ware natuur van man/vrouw-zijn
 • Alchemie van Bodywork
 • Bron van vitaliteit
 • Meridiaan Chi Kung- lichaam en geest hervormen naar de kwaliteit van je ziel
 • Je zielenwaarde ontdekken
 • Innerlijke Alchemie- het middelpunt worden van je eigen leven
 • Alchemie van Creatie : Je leven echt maken, leven in waarheid, je levensproject in beweging brengen
 • 5 Elementen-yoga: jouw lichaamswijsheid vanuit de aarde ontdekken

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in: 

 • Het ontdekken van je levenskern
 • Het vrijmaken van je “ware ik”  
 • Richting geven aan zijn/haar leven
 • Spiritualiteit en belichaming samen brengen
 • Het praktisch willen maken van kosmische levenswetten
 • Voor mannen en vrouwen

Wat brengt het je?

 • Het in kaart brengen van je totale wezen
 • Weten welk potentieel jij te cultiveren hebt, je leven op orde krijgen
 • Een helder innerlijk kompas
 • Je emotionele “ik” wordt helder en stabiel
 • Belichaming van je ware essentie

Docenten

Dirk Oellibrandt
Mieke van Zon
Elke Wilssens
Brechtje Schoofs

Praktische informatie

Datums:

2023
6 en 7 oktober
10 en 11 november
24 en 25 november
2024
19 en 20 januari
16 en 17 februari

Alle lessen vinden plaats in centrum Academ te Rotterdam aan de Graaf Jan van Nassaustraat 8a I-II.

Lestijden:
Vrijdag en zaterdag van 10.00 tot ergens tussen 17.00 en 18.00 uur

Investering
€ 1549 inclusief BTW (Exclusief accommodatie en maaltijden. Inclusief boek en downloads)
Inschrijfkosten: € 250,-, deze kosten worden later van de totale investering afgehaald.

Aanmelden
Onder vermelding van: naam, adres, woonplaats, evt. factuurgegevens voor zakelijk en telefoonnummer. Bij Ronald Snel: 

Algemene Voorwaarde:
Na definitieve opgave bent u altijd het gehele workshop bedrag verschuldigd. Als u niet binnen de termijn van 2 weken heeft afgemeld, dit geteld vanaf de datum van opgave. Wij geven de mogelijkheid voor vervanging. Zodat uw plaats weer wordt in genomen mits er mensen op de wachtlijst staan. Dan betaalt u alleen € 250,- inschrijfkosten.


Reacties gesloten.