4 Dimensionale Massage

Hoe worden jouw spanning en klachten wegwijzers naar een sprankelend leven?

| Geen reacties

Spanning is wie je denkt dat je moet zijn en ontspanning is wie je bent. Een prachtig Chinees gezegde.

Klaus Kampert

Afbeelding: Klaus Kampert

 
Eigenlijk verlangt iedereen die een 4 dimensionale massage komt naar ontspanning. Vaak hopen ze dat ik dat hen kan geven. Dat kan ik wel maar wil ik dat elke keer doen zonder dat er werkelijk iets verandert voor de persoon? Dat ze afhankelijk worden van de behandelingen en ik elke keer de vuile was opruim? Voor mij gaat het om je te laten ervaren wat je tussen de spanning en ontspanning zet. Je een stretch in je bewustzijn maakt. Deze mee neemt en integreert in je leven. Dat betekent dat elke behandeling anders is. Van heel zacht en subtiel tot diep in het weefsel en soms pijnlijk. Pas als je bereid bent naar je eigen pijn (fysiek, emotioneel, mentaal spiritueel) toe te gaan kan blijvende verandering plaats vinden. Dat gaat vaak geheel in tegen onze blik op gezondheid en ontspanning. Waarbij externe zaken, een pil, of een persoon, je weer oplapt, fikst, onderhoudt. Het is een kunst om vertouwen te krijgen in dit proces en niet meer te vechten tegen wat zich in jouw leven aandient of er van weg te vluchten. Met zachte ogen de pijn en het ongemak te leren verduren. Er in aanwezig worden. Want de genezing van de pijn ligt in die pijn.

Je lijf is altijd op zoek naar balans. Een fysieke of emotionele klacht toont een onbalans. Vaak ontstaat er onrust en willen we daar zo snel mogelijk vanaf. We kunnen ons moeilijk overgeven aan onze pijn en ongemakken. Dan kiezen we voor een snelle oplossing waarmee we niet de wortel maar alleen de klacht (voorlopig) kunnen onderdrukken/wegnemen. Het lichaam wil de onbalans tonen zodat we meer van ons potentieel kunnen gebruiken. Dus je kan er bijna zeker van zijn dat het op een andere manier jou aandacht weer zal proberen te trekken. Eigenlijk een hele liefdevolle aanwijzing van het lijf/leven waar er voor jou nog groei is. Het vraagt wel van je om te gaan luisteren en verantwoordelijkheid te gaan nemen voor wat jouw lijf je toont.

In mijn proces van dieper in mijn lijf komen kwamen er vaak nieuwe klachten tevoorschijn. Na Bodywork of Bewust Bewegen had ik opeens een stijve nek, een pijnlijk staartbeen, pijn in mijn nieren, opeens een heel depressief gevoel. Veel mensen zien dit als een teken dat het niet goed is en ze moeten stoppen met het proces. Het tegendeel is waar. Als het meer gaat stromen in je lijf kunnen er opeens bevroren takken omhoog komen waar je niet van wist dat je ze had. Het is de kunst vertrouwen te hebben in dit proces van je lichaam. Bewust aanwezig te blijven bij deze verharde stukken zodat ze kunnen smelten, opgenomen kunnen worden, weer onderdeel worden van je systeem. Het is belangrijk het grotere perspectief in beeld te houden dat als je de rotzooi opruimt er ook meer ruimte en energie voor jezelf ontstaat. Het geeft juist vreugde en meer mogelijkheden in je leven. Het vraagt de moed om met het ongemak te kunnen zijn. De hele cyclus van het leven te doorlopen. Zowel de zomer, de herfst, de winter en het voorjaar. De cyclus van leven, dood, leven, dood, leven. Ook in een proces van groei betekent dit in alle fases (ook de minder leuke) aanwezig zijn. Je overgeven aan de volledige cyclus van transformatie maakt dat het leven veel meer kleur en smaak krijgt. Het kan helpen om ondersteund te worden in dit proces en iemand je begeleidt om door deze stukken heen te bewegen die lastig zijn. Net als een berg beklimmen doe je dat niet alleen. Zo is het heel fijn als anderen je helpen navigeren. Sommige mensen zijn koppig en willen het allemaal alleen doen. Maar dat overleef je niet of je haakt af. Het is een weerbarstige omgeving. Het integreren van schaduw stukken. Het alleen willen doen kost veel tijd verspilling, terwijl er een kortere weg is. Het samen doen en de steun ontvangen van anderen. Organiseer dat voor jezelf.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.